Bratislava

CYKLOPÚŤ 8. deň

Horko ťažko sme vstali, opäť sme spali na karimatke. Rozbehli sme sa a na jeden šup prešli až 45km

, až na jednu kratučkú prestávku na WC, lebo aj to treba :)

Ďalšiu prestávku sme využili aj na desiatok v kostole pri trhovisku. Mali tam aj rôzne druhy syra a porchettu, ktoré je pre Taliansko veľmi známe. Niektorí fajnšmekri neodolali a ochutnali a aj sa podelili. Chutilo to výborne po náročných dňoch.

Zatiaľ čo sme prechádzali cez hlučné talianske uličky mysleli sme už na obed. Zastavili sme sa na kopci pri kostole v dedinke Cattabrighe. Bol tam jeden veľmi milý kňaz. Veľmi sa potešil, že sme prišli toľkí. Dovolil nám odslúžiť svätú omšu, pri ktorej si nás fotil a kameroval. Nazvali sme ho miestnym influencerom. Určite budeme na ich farskom webe. Po chutnom obede sme sa rýchlo zberali preč, lebo už sa ľudia zbiehali na pohreb.

Pokračovali sme v ceste na ďalšiu prestávku pomodliť sa desiatok. Páter Lucián sa veľmi potešil, že v kostole stretol brata talianskeho minoritu, ktorý v minulosti bol generálnym vikárom minoritov.

Do Loreta nás čakal ešte jeden kopec z ktorého nás prekvapil krásny výhľad na more a vytúžené ubytovanie. Ubytovali nás rehoľné sestričky.

Taliansko je známe napríklad výbornou pizzou, vínom...to iste viete. Ale určite ste nevedeli, že je bohaté aj na kruhové objazdy. Dnes sme ich prešli až 102. Dalo by sa povedať, že to bola navigačná nočná mora. No na čele pelotónu sme mali odborníka na navigovanie a nestratili sme sa. A tak opäť unavení tešili sme sa do sprchy, na večeru a hlavne do mäkkej postele. Loreto si pozrieme cez deň voľna.

Dnešný deň sme prešli 176km s prevýšením 567m.

Text: Mária Vlčeková;  foto: cyklopútnoci