Bratislava

CYKLOPÚŤ 6. deň

Začíname ďalší deň bicyklovania, tentoraz smer Padova. Rýchle raňajky, rýchle vychystanie.

Vonku je príjemne pod mrakom a nás dnes nečaká žiaden kopec, ale zato veeeľmi dlhá rovina, plná nervóznych áut. Prestávky si dávame už menej často, predsa len, po rovine to ide ľahšie. Urobili sme aj rekord v priemernej rýchlosti, ktorá bola 23.3 km/h. Pri toľkej kope "amatérskych" cyklistov je to naozaj nevídané.

Na obed sme sa zastavili pri peknom kostolíku. Chceli sa v ňom pomodliť aj desiatok, no hlad nás premohol a nechali sme si ho neskôr. Ako sme sa najedli,  zdriemli sme si, kostol nám už zatvorili. Odvtedy sa teda modlíme výhradne vždy pred.

Pokračovali sme ďalej popri rieke Naviglio del Grenta a odrátavali kilometre do konca. Ešte zastávka v malom obchodíku na chladený nápoj. Aj desiatok sme sa stihli pomodliť. No a vždy sa potešíme keď nájdeme aj WC, a to na fare nájdeme vždy. :). Konečne sme prišli do mesta,  poklučkovali medzi uličky, navečerali sa a išli sa pozrieť na večernú baziliku sv. Antona. Dozvedeli sme sa aj, že svätý Anton Paduánsky bol v Padove len 2 roky, pochádza z Lisabonu, kde ho môžete spoznať skôr pod menom Anton Lisabonský.

Dnešný deň sme prešli 184km s prevýšením 90m.

Text: Mária Vlčeková; foto: Radovan Plevko