Bratislava

Pozvánka na nočnú krížovú cestu

Radi by sme Ťa pozvali na tiché rozjímanie a prekonávanie svojej slabosti počas nočnej krížovej cesty. Naše putovanie sa bude konať počas noci z piatku 8. apríla na sobotu 9. apríla 2022.

Trasa

nkc2022 trasa

Začneme o 19:00, stretnutím sa na Partizánskej lúke, pod Červeným železničným mostom.

Ďalej pešo Železná studnička - Snežienka – Pod Chlmcom - červená TZT - Spariská - Biely Kríž – Svätý vrch – Marianka (asi 20 km / približne 7 hodín).

V Marianke sa končí prvá časť cesty, ktorá tentokrát bude obsahovať všetkých 14 zastavení.

Kto bude môcť, pozývame taktiež na peší návrat naspäť na Partizánsku lúku (asi 12 km / približne 3 hodiny)

Osvedčené odporúčania

Krížová cesta má individuálny charakter: počas pochodu je každý odkázaný výlučne na svoje vlastné sily a nesie sám za seba zodpovednosť.
Budeme dbať na rozumné tempo, ako vpredu (nehnať sa, nepretekáme sa) ako aj vzadu (nenechať na seba dlho čakať).
Počas pochodu zaväzuje pravidlo mlčania. Výnimkou je predčítanie rozjímaní na zastaveniach. Ide o možnosť osobnej duchovnej skúsenosti, ktorej cieľom je napomôcť k prežitiu veľkonočného prechodu.

Po prihlásení sa (pošli mi prosím e-mail), pošleme prihláseným bližšie informácie (potrebná výbava, oblečenie, texty rozjímaní, mapa, ak sa podarí gpx a ďalšie pokyny súvisiace s predpoveďou počasia).

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Tešíme sa na Teba!

P. Lucián M. Bogucki a Rišo Novák


PS - Pri veľmi nepriaznivej vyhliadke počasia (vytrvalý a najmä hustý dážď, alebo silný vietor) budeme komunikovať zmenu termínu. Preplánovanie v takom prípade rozhodneme do štvrtka 7. apríla rána s ohľadom na bezpečnosť účastníkov.

PS2 - žiaľ nemám e-mail na všetkých účastníkov z minulosti, prosím prepošlite - pozvite každého, kto vie s nami podstúpiť túto cestu. Nielen "minulým" ale aj "budúcim".

Autor titulnej fotky: Stefan Stefancik na Pexels