Juniorát

Juniorský výlet (2. deň)

Bratia v Spišskom Štvrtku nás prijali veľmi milo. Po rannej svätej omši sme sa spoločne naraňajkovali a dohodli sme sa, čo ďalej. Pôjdeme do Tatier.

Čítaj prvú časť...

Pripravili sme si jedlo a pitie, zbalili sme si potrebné veci a nasadli sme do auta. Keď sme vystupovali v Starom Smokovci, páter Martin nám odporúčal zobrať si so sebou lyžiarske palice. Nerozumeli sme celkom, na čo nám budú, ale poslúchli sme. Celú cestu lanovkou na Hrebienok sme ich nepotrebovali. Keď sme prišli k chodníku vedúcemu na Zamkovského chatu, pochopili sme, že po ľade sa s palicami kráča ľahšie.

Chodník bol relatívne prázdny, akurát občas prebehli okolo nás ľudia s obutými mačkami. Nechali sme sa inšpirovať: dvaja z nás sa vrátili do obchodu kúpiť mačky. Samozrejme, že nie pre všetkých – iba pre tých, ktorým sa veľmi šmýkalo.

Na Zamkovského chate sme sa odfotili, najedli a rozdelili. Štyria sme pokračovali na Téryho chatu a dvaja sa vrátili na Hrebienok. Od Zamkovského chaty vyššie bol chodník pokrytý iba snehom, takže sa nám kráčalo celkom ľahko. Od chrbta fúkal silný vietor, ktorý nás v podstate tlačil do kopca. Chatu sme dosiahli okolo 15:00. Po čaji, ktorý sme si kúpili a koláči, ktorý sme dostali od chatárky, sme sa vrátili na Hrebienok. Žiaľ, posledná lanovka odchádzala pred polhodinou, takže sme k autu zišli pešo.

Večeru sme jedli na dvakrát. Na polievku sme sa zastavili u rodičov pátra Martina v Levoči. Druhý chod sa podával v Spišskom Štvrtku, kde sme oslávili narodeniny pátra Roberta.

Čítaj ďalej...

Text: br. Tomáš M.
Foto: bratia juniori