Juniorát

Stretnutie bratov na formácii

V sobotu 7. mája sa konalo už tradičné stretnutie bratov na formácii z troch františkánskych rodín.

Na odtiene bohatá hnedá vlna kapucínov a františkánov vystúpila na zastávke Námestie sv. Františka v Karlovej Vsi, aby zavítala do kláštora minoritov.

Zlatý klinec programu sa konal už na jeho začiatku. Svätej omši v kláštornej kaplnke predsedal kustód minoritov – páter Lucián Bogucki. Povzbudzoval nás k vytrvalosti a k čerpaniu sily na ceste povolania z Božieho slova a Eucharistie. Hudobne nadaní bratia sa nezľakli známych piesní a ich nekonvenčným prevedením spôsobili, že dôstojná vážnosť ochotne ustupovala detskej radosti.

Po liturgii sme sa presunuli do telocvične Spojenej školy sv. Františka, aby sme otestovali silu chariziem vo futbalovom zápase. Minoriti si prezieravo poistili víťazstvo, keď svojich bratov rozdelili do oboch proti sebe stojacich tímov – medzi františkánov a kapucínov. Víťazstvo nakoniec patrilo hnedo-šedým.

Je dôležité pamätať na históriu a byť v kontakte s našimi koreňmi. Predovšetkým z tohto dôvodu sme po futbale zasadli v talianskej reštaurácii. Obľúbený pokrm sv. Františka, pizzu s ananásom, sme si, žiaľ, dopriať nemohli, ale ani to nám nepokazilo radosť z bytia spolu.

text a foto: br. Peter Pikulík, OFMConv