Albánsko

Albánsko: Letné výlety

2vylety miniKeďže stavba kostola pohlcuje dosť nášho času, neorganizujeme v tomto roku žiadne letné tábory. Naši mladí farníci sa však nenechali tak ľahko odbyť, preto sme sa nakoniec spolu vybrali aspoň na jednodňové výlety po okolí.

kliknutím zobrazíte väčšiu mapuKeďže stavba kostola pohlcuje dosť nášho času, neorganizujeme v tomto roku žiadne letné tábory. Naši mladí farníci sa však nenechali tak ľahko odbyť, preto sme sa nakoniec spolu vybrali aspoň na jednodňové výlety po okolí.

V utorok 5. augusta do nášho furgonu (tak sa v Albánsku nazývajú minibusy) nastúpili deti z Pojan. Najprv sme navštívili sestry v Orikum, ktoré nás veľmi milo prijali - poskytli nám nielen detské ihrisko, ale aj vodu a rôzne sladkosti. Na spiatočnej ceste sme sa zastavili na pláži vo Vlore a vychutnali si Jadranské more. Boli sme mokrí a slaní od hlavy po päty. Deň sme zavŕšili u sestier alkantarínok v Babici, ktoré spolu s mladými dobrovoľníkmi z Talianska usporadúvajú tento týždeň olympiádu pre deti z okolia.

V stredu 6. augusta zamieril náš furgon do dedinky Jaru, v ktorej budujeme nový kostolík. Čakala tam na nás mládež, s ktorou sme opäť zamierili do Orikum, ale bez zastávky sme pokračovali ďalej do hôr. Po mnohých serpentínach sme sa vyviezli do výšky 1000 m.n.m. Na odpočívadle sme na chvíľu odstavili auto a vychutnávali si krásny výhľad na vrchy okolo nás a Jónske more pod nami. Keď sme sa “zviezli” na druhú stranu hôr, do mestečka Dhërmi, najskôr sme si prehliadli pravoslávny kostolík a potom sme sa išli kúpať. Na spiatočnej ceste sme sa opäť zastavili u rehoľných sestier v Babici na olympiáde.

text: br. Tomáš M.

foto: bratia minoriti