Konferencia: V šľapajach sv. Františka

Pozývame vás na konferenciu do Ružomberka, ktorej cieľom je pripomenúť si akuálne výročia františkánskej rodiny. Prihlásiť sa môžete do 15. novembra.

Boh dovolil nám, nasledovníkom svätého Františka, dožiť sa krásnych výročí spojených so životom nášho otca. Verím, že samotné jubileá spojené s oslavou podujatia, pomôžu nám nanovo objaviť krásu našej františkánskej charizmy.

Františkánska rodina na Slovensku, KU v Ružomberku a Ústav pamäti národa organizuje dňa 20. novembra 2023  Konferenciu: V šľapajach svätého Františka, ktorej cieľom je pripomenúť si 800 rokov od schválenia Potvrdenej reguly a prvých jasličiek v Greccio (1223) a zároveň 40 rokov od násilnej akcie ŠtB zameranej voči františkánskej rodine na Slovensku (1983).

Cieľom konferencie je ponúknuť priestor pre zdieľanie vedeckých poznatkov pracovníkov z oblasti teológie, spirituality, kultúry či dejín. Konferencia je otvorená pre všetkých bratov a sestry všetkých troch františkánskych rádov, pre našich spolupracovníkov, priateľov sv. Františka  a pre širokú verejnosť. Spoločne chceme uvažovať nad minulosťou, prítomnosťou a budúcnosťou našej charizmy na Slovensku.

Program a informácie k podujatiu nájdete na stránke Katolíckej univerzity  - TU:

https://www.ku.sk/fakulty-katolickej-univerzity/filozoficka-fakulta/novinky/konferencia-v-slapajach-svateho-frantiska.html#program

Formulár na prihlásenie účastníkov (do 15. novembra). Za organizačný poplatok 12 EUR (platba v deň konferencie na mieste podujatia) organizátori prihláseným účastníkom zabezpečia publikácie a obed v deň podujatia. 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfluqbBS9egRjyVzXib78lJFglTVQ7GiMzj43Jmtvk_3CGlPQ/viewform

Slávnostnej svätej omši na záver konferencie bude predsedať otec biskup František Trstenský.

br. Lucián Mária Bogucki OFMConv.