Rozlišovanie povolania v Levoči

Po dlhšom čase sa v našom levočskom kláštore opäť uskutočnila duchovná obnova zameraná na rozlišovanie povolania.

Spoločný program sme začali v piatok napoludnie krížovou cestou na Mariánskej hore. Popoludní, po svätej omši, sme si vypočuli rady Mnícha s kamerou, o ktorých sme následne diskutovali. Večer sme skúmali nové vydanie Rímskeho misála, s ktorým sa už čoskoro stretneme aj v našich kostoloch.

V sobotu po rannej svätej omši a raňajkách sme si trochu rozšírili obzory a spolu s Milanom Lachom sme sa učili rozlišovať duchov. Rozlišovanie sme zakončili na adorácii Sviatosti Oltárnej v kaplnke. Po chutnom obede sme sa vybrali na bratskú návštevu do Spišského Štvrtku, kde sme s pátrom Petrom stihli natočiť aj videozamyslenie na nedeľu a ako bonus sme si pozreli film o svätom Františkovi Blázen z La Verny, v ktorom účinkuje náš český spolubrat Bogdan Heczko a sivý habit, ktorý pri natáčaní nosil, mu požičal páter Martin Kollár.

Sv. František z Assisi: Blázen z La Verny

Rytmus celej duchovnej obnovy udávala spoločná modlitba breviára v našej kláštornej kaplnke: ráno, napoludnie i večer.

Ak aj Ty hľadáš svoje povolanie a chcel by si sa zúčastniť takejto akcie alebo len potrebuješ sprevádzanie, ozvi sa na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Zopár rýchlych tipov nájdeš aj na našom YouTube kanáli Rehoľa minoritov.

text: br. Tomáš M. Vlček, asistent pre povolania
foto: účastníci duchovnej obnovy a ceskatelevize.cz