Spomienky na školský tábor

minitabor13. augusta sa začal sa školský letný tábor 2016. Začiatok sme odštartovali super mestskou hrou...

Program sme mali vždy veľmi pestrý a zábavný. Vždy pred raňajkami sme mali rannú rozcvičku, za ktorú sme dostávali francúziky- špeciálne peniažky, ktoré sme poznali už z každoročného MDD. Vždy počas raňajok sme dostávali špeciálne body, ktoré boli neskôr premenené na francúziky, za udržiavanie poriadku v našich izbách. Tieto body rozdávala vždy vopred určená bodovacia služba.

Každé ráno sme tiež začínali svätou omšou, pri ktorej si mohli vyskúšať miništrovať aj dievčatá. Bol to skvelý začiatok a posila do nového dňa, plného zábavy a radosti. Ale tábor nebol len o cvičení a upratovaní. Jasné, že nie. Vždy sme sa mohli tešiť na skvelé hry, pre malých aj veľkých, pre chlapcov aj dievčatá. Tieto hry pre nás pripravovali naši skvelí animátori a vedúci. Nikdy sme sa nenudili. Hry bavili úplne všetkých a boli založené na priateľstve, spolupráci, rovnocennosti všetkých kamarátov v tíme a hlavne tak, aby sme si to mohli všetci poriadne užiť. Starší pomáhali mladším, ale aj naopak. Každý si mohol vyskúšať, v akej disciplíne je najlepší, a za to dostal na olympiáde cenu. A tiež za prekonanie seba samého. Mohli sme tiež otestovať svoju odvahu na faktore strachu a vychutnali sme si aj veľa ďalších, skvelo premyslených hier. Samozrejme bola aj nočná hra, za ktorú sme dostali krásne odmeny. Pri hrách sme sa učili aj spoznávať tajomstvo sily podľa príkladu starozákonného siláka Samsona, čo bolo témou tohtoročného tábora. Nechýbali ani večerné zábavy a diskotéky.

Na konci tábora sme si mohli kúpiť na veľkej dražbe kopu pekných vecí. Boli tam, knižky, hračky, ale aj šperky pre dievčatá, lopty pre chlapcov a veľa iných vecí, ako aj sladkostí, ktoré sa dali vydražiť veľakrát veľmi výhodne a to za spomínané francúziky, ktoré sme zbierali za našu usilovnosť počas celého tábora. Všetci si odtiaľ vždy odnášame veľa veselých zážitkov a tešíme sa na budúcoročný tábor.

Laura Ocilková, žiačka 8.B triedy