Pôstna nedeľa rodín

Výchova ako skúsenosť formujúca rodiča...na tom istom mieste a v trochu rozšírenej zostave... nechávali sme zasievať do svojho srdca slová evanjelia a premýšľali nad skúsenosťou sv. Jozefa, pestúna Sv. Rodiny... Asi tak by sa dalo do niekoľkých viet zmestiť to, čo si tradične blízko sviatku svätého Jozefa, alebo jednoducho v čase Pôstu, vedia dopriať manželia, stretávajuci sa v centre pre rodinu v Bratislave - Karlovej Vsi.

Spoločný čas sme začali účasťou na eucharistii v kostole sv. Františka o 8.30 hod. Po agapé, čiže kávičke v Gospelcafé, sme sa zišli v priestoroch jedálne školy sv. Františka z Assisi v Karlovej Vsi. Svojim slovom a odpoveďami na rôzne otázky nás sprevádzal páter Tomáš Lesňák. V počúvaní sme pokračovali aj po popoludňajšej prestávke. Bolo nám fajn. Skončili sme okolo piatej popoludní len preto, že nás už netrpezlivo čakali vyčerpaní opatrovatelia našich detí.

Vďaka patrí všetkým za spoločné chvíle. Zvlášť však obetavej mládeži so spoločenstva Misia Máriina a minoritským bohoslovcom za starostlivosť a zaujímavý program pre deti.

 

foto: Vlado Šimko, Marián Rajnoha